sent, expressa, allibera't, sigues tu mateix

Què és Ecstatic Dance?

L’ECSTATIC DANCE és un espai íntim on, mitjançant la música i el ball lliure, ens permetem fluir en la nostra essència deixant de banda els judicis.
Us convidem a explorar en el moviment, el joc, la interacció amb els demés i en l’expressió corporal (no verbal). És una activitat apta per a tots els públics.
Recomanem venir amb roba còmoda, aigua i sense expectatives.

 

11174860_923803671005815_998379410988454559_n

 

ORIGEN DE L’ECSTATIC DANCE:

Ecstatic Dance va néixer a Hawaii l’any 2000 de la mà de Max Fathom, inspirat pels 5 Ritmes de la coreògrafa Gabrielle Roth, la comunitat Body Choir, i el festival Burning Man. Avui dia està estès i causa furor a bona part dels EUA, sobretot en l’estat de Califòrnia, i poc a poc està agafant volada en la majoria de capitals europees.

 

BREU DESCRIPCIÓ:

L’Ecstatic Dance és un espai per a l’expressió i la connexió interna i amb el grup, que mitjançant la música i el ball lliure ens permet fluir amb la nostra essència deixant de banda la ment i la comunicació verbal.

Les sessions d’Ecstatic Dance no estan basades en una classe o en una tècnica. Tampoc es tracta d’una teràpia guiada, tot i que la música, el ball, el moviment, l’expressió,… el treball corporal en general, tenen un efecte eminentment terapèutic per se.

Es particularitza per prescindir de metes i estructures, havent-hi només una pauta: no comunicar verbalment. La llibertat i aquesta simple pauta fomenten altres tipus de comunicació espontània, com poden ser el joc, el riure, el contacte o la connexió amb un mateix. A través de l’expressió lliure i conscient, el moviment s’expandeix, l’energia s’activa i la creativitat floreix.

És crea un context adequat per gaudir de forma conscient, una festa dels sentits, sense ser una discoteca. Ecstatic Dance és una experiència apta per a tot tipus de persones i edats, no requereix cap coneixement ni experiència en dansa/ball.

 

LA MÚSICA

La música és el fil conductor que ens acompanya i permet sintonitzar amb el nostre interior, barrejant diferents estils i creant els diferents ambients sonors per fer possible una àmplia expressió corporal, lliure i creativa.

La música és un collage de ritmes i estils variats de tot el món i de totes les èpoques, que ens evoquen a ballar les emocions i ens fan surar junts com a individus d’una gran família en un mar de sensacions.

 

EL GRUP

L’Ecstatic Dance es practica en grup amb persones de diferents edats. Les Sessions duren normalment entre dues i tres hores. S’inicia amb una rotllana d’introducció i benvinguda i es tanca amb una altra cercle on es convida a compartir de forma voluntària l’experiència viscuda.

Pots expressar el teu estat interior ballant per la pista, interactuant amb els altres integrants del grup que així ho desitgin o trobant el teu racó d’intimitat. Es crea una atmosfera d’intimitat que facilita la connexió en un entorn segur, sense judicis i alliberat que et permet ballar, divertir-te, explorar, ser vulnerable, descobrir…

Es balla amb roba còmode i preferiblement descalç.

 

LA SESSIÓ

Una sessió d’Ecstatic Dance comença molt suaument, buscant la connexió interior, el despertar del propi cos (moviment), i va augmentant gradualment l’energia, per poder anar més enllà de la nostra idea de quins són els nostres límits, fins arribar a un estat d’expansió, plenitud, llibertat, èxtasi …

També hi pots trobar moments amb música que incita al joc, a la interacció amb el grup, a la tristor o a la sensualitat. Tot això depèn en tot cas del teu estat interior i de les sensacions que produeix la música, que en cada persona poden ser diferents.

Balla la tristesa, expressa la ràbia, contagia la teva alegria, gaudeix de tu, desperta el joc, guanya a les teves pors/vergonyes… fins a on vols arribar? tot està bé, només depèn de tu.

Recomanacions:

– Durant la sessió evitem la comunicació verbal.

– Participem sense expectatives, simplement ens deixem portar.

– Explorem i busquem el plaer en el moviment.

– Explorem en el joc, i el contacte amb el grup.

Respectem al grup, als companys de ball.

– Portem aigua i roba còmoda.

 

Translate »
sent, expressa, allibera't, sigues tu mateix